רטיבות בבית משותף
עם בוא החורף ומזג האוויר הסוער אנשים רבים עלולים להיתקל בתופעות הלוואי של מזג האוויר הקיצוני אך לא רק. תופעות לוואי כמו רטיבות ונזילה עלולים להיגרם בשל איטום לקוי של הגג או של קירות הבניין סביב הדירה או מתחתיה.
כדי להימנע מחדירת המים לתוך הדירה ולהימנע מ רטיבות יש לדאוג לאיטום בטרם תצוץ בעיית הרטיבות ותופעותיה העגומות.
מהנדס שמתמחה באיטום או חברות איטום יכולות לסייע באיתור מקור הנזילה ולהציע את פתרונות האיטום הטובים ביותר.
רטיבות בחלקים שונים של הדירה ואופן טיפולם
רטיבות שנמצאת בקומה האחרונה למשל, או מתחת לגג רעפים או לגג בטון שטוח או לשכבת בטקל מקורה מאיטום לקוי של המבנה.
רטיבות בדירה, שיש מעליה מרפסת פתוחה, תנבע מאיטום לקוי או אפילו ניקוז לקוי של המרפסת הלא סגורה.
אם מדובר לדוגמא ברטיבות על הקירות או ברצפת הדירה כמו למשל בקומת הקרקע או אפילו במרתף, היא יכולה לנבוע מאיטום לקוי או חסר של קירות או רצפת הבניין.
הציוד המשוכלל ואמצעים טכנולוגיים רבים שהתפתחו לאחרונה בתחום זה עומדים לשירותם של קבלני איטום ומהנדסים לצורך פתרון הבעיה כמו מד לחות או מצלמה תרמית, הבודקת הרטיבות בקירות ומנסה לאתר את מקור הרטיבות. רק לאחר איתור המוקד, ימליצו אנשי המקצוע על סוגי ה איטום הנדרשים על מנת למנוע חדירת רטיבות לדירות או לבניין.
חשוב לציין כי לפני הזמנת המהנדס או איש מקצוע אחר חלה חובה לבדוק על מי מוטלת האחריות לגבי התיקון: יש מצבים בהם ניתן להפיל זאת על הקבלן אשר לא ביצע את עבודתו נאמנה ולפי כללי הבטיחות ואז הוא יישא בהוצאות התשלום.
אם אכן הקבלן אמור לתקן את הליקוי בבניין שלכם והוא נמצא בתחום אחריותו או כאשר מדובר בבניין חדש, חלה חובה להעביר אליו את הדוח שקובע את מיקום הליקוי ואת פירוט הפתרון לתיקונו. אם הקבלן לא משתף פעולה תוכלו לפנות לעורך דין ולהגיש תביעה.